Duurzaam & milieu

Duurzaam en CO2-neutraal
Uw kantoor, bedrijf, school of zorginstelling ook volledig duurzaam en CO2-neutraal inrichten? Dat kan met PAKO Vloeren. In ons aanbod vindt u verschillende producten die CO2-neutraal zijn geproduceerd. Daarnaast plaatsen wij deze producten natuurlijk op duurzame wijze. Kies bijvoorbeeld voor marmoleum, een vloerbedekking die voor 97% uit natuurlijke producten bestaat. Marmoleum is zeer slijtvast en heeft daardoor een indrukwekkende levensduur. Liever tapijt? Wij leggen uw tappijttegels zonder gebruik te maken van milieubelastende lijm. PAKO Vloeren heeft op het gebied van duurzaamheid veel ervaring. We staan graag voor u klaar.

Tapijttegels zonder lijm
Door gebruik te maken van een speciale techniek leggen wij tapijttegels zonder lijm. De tapijttegels worden met kleine stickers aan elkaar bevestigd. Deze stickers creëren een stevige basis waardoor de tapijttegels één geheel vormen. Door dit systeem ontstaat er een 'zwevende' vloer met vele voordelen. De tapijttegels liggen niet permanent vast. Zo kunnen de tapijttegels gemakkelijk worden vervangen of verwijderd. Het milieu wordt gespaard en uw medewerkers hebben geen last van de onaangename geuren van de traditionele lijm die normaal gesproken wordt gebruikt. Vloeren die worden gelegd met dit systeem zijn daarnaast zeer snel te installeren en direct belastbaar, omdat er geen droogtijd is. Zodra de laatste tapijttegel gelegd is, is uw vloer klaar voor gebruik.

Marmoleum
Marmoleum is een product dat veel wordt toegepast in scholen, ziekenhuis en openbare gebouwen. Het is zeer slijtvast en gaat jarenlang mee. Dat maakt marmoleum een duurzame keuze. Maar wist u ook dat marmoleum nagenoeg volledig is opgebouwd uit natuurproducten? Het bestaat voornamelijk uit lijnzaadolie, kurk en hars. Een extra reden om te kiezen voor marmoleum. PAKO Vloeren is met haar jarenlange ervaring dé partij voor uw marmoleum vloer. We zijn u graag van dienst.

Cradle to cradle
Bij PAKO Vloeren maken wij waar mogelijk gebruik van het principe cradle to cradle (C2C). Voordat wij uw nieuwe vloer leggen verwijderen wij de oude vloer en voeren het verwijderde materiaal op de juiste manier af. Het materiaal wordt gerecycled en opnieuw gebruikt in andere producten. Met PAKO Vloeren bent u zeker van duurzame werkwijzen, bij zowel het verwijderen als het leggen van uw vloeren.

Wilt u meer informatie over duurzame projectinrichting of heeft u vragen? Neem gerust contact op!

Neem contact op Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

nieuwsberichten

  • Topvloeren voor Breinstein
    Breinstein, opgericht in 2010 en gevestigd in Alkmaar, verbindt professionals op het gebied van informatie- en verandermanagement aan opdrachtgevers door heel Nederland. Het bedrijf wordt gekenmerkt...
    lees meer
  • Hoofdkantoor UnivĂ© Heerhugowaard
    Het hoofdkantoor van verzekeraar Univé in Heerhugowaard is zo'n 500 vierkante meter prachtige tapijttegels rijker. De tapijttegels van uit de Desso-collectie van Tarkett zorgen voor een...
    lees meer
nieuwsoverzicht